Apj_068_m

Matthijs Ament is in 1998 afgestudeerd aan het Conservatorium waar hij drums studeerde bij Mark Eshuis en klassiek slagwerk bij Bob Martens. Later heeft hij in Los Angeles les gehad van Chris Coleman (Prince\Backstreet Boys). Tijdens de Conservatorium studie heeft hij ook masterclasses en prive lessen gevolgd bij drummers: Jim Chapin, Tom Brechtlein, Chad Wackerman, Joel Rosenblatt, René Cremers, David Jones, Aloar Soares.

Als docent werkte hij o.a. voor de European School Bergen, de Hillegomse Muziekschool en het Roland Music Education Centre in Edam. Als inval-docent voor het Conservatorium Alkmaar, ACKV Alkmaar, Muziekschool Waterland, Muziekschool Heemskerk, Popschool Schagen. Sinds 2007 is hij vader en heeft hij 2 jonge kinderen.


Dsc04597_m

Matthijs Ament is een veelzijdige en ervaren beroepsdrummer. Sinds 1995 is hij fulltime beroepsmuzikant. Hij heeft met artiesten uit de pop, rock, en jazz gewerkt als: Jen Rog, 3J’s, Bert Heerink [Vandenberg], Imca Marina, Erik Mesie [Toontje Lager], Peter Weekers [Flairck], Ruud Bos, Maribelle, Michiel Borstlap, Wouter Kiers, Soesja Citroen, Izaline Callister, Barend Middelhof en vele anderen. Naast het live optreden heeft hij ook ervaring in de opname-studio en met [live] televisie- en radio. Hij heeft o.a. opgetreden in programma’s als Het Nationale Songfestival, Nederland Muziekland en Tros Muziek Café.

Op 18 jarige leeftijd ging hij werken als toneelmeester in de Amsterdamse Beurs van Berlage. Daar heeft hij oa. gewerkt met Lou Reed, Jehudi Menuhin, Björn Ulvaeus [ABBA], Nigel Kennedy en de meeste Nederlandse topmusici en orkesten uit de klassieke- en lichte muziek. Hier leerde hij ook de zakelijke en organisatorische aspecten van het vak kennen. In de rustige uurtjes kon hij in de slagwerkstudio terecht en kreeg hij een paar lessen klassiek slagwerk van Hay Beurskens.

Jazz_kiekje_m